Kwaliteit

100% BIOLOGISCH
Onze Olijfolies voldoen aan strenge wettelijke voorschriften . De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL. Zo zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

EKO
Het EKO-keurmerk geeft aan dat onze product afkomstig is van de biologische landbouw. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. We zetten in voor duurzaamheid. Denk aan minder water en meer biodiversiteit. Minder afval en meer gezondheid. Meer sociaal beleid en minder energie.

INTERNATIONALE OLIJFOLIERAAD
De indeling van soorten olijfolie is wereldwijd gelijk en wordt gemonitord door de ‘International Olive Oil Council’. De kwaliteit van olijfolie wordt gemeten aan de hoeveelheid "acidity" (oliezuur) per 100 gram olijfolie. Hoe lager het zuurgehalte des te beter en gezonder is de olijfolie!

Olijfolie wordt verkregen uit de vrucht van de olijfboom (Olea europaea L). Uitsluitend door middel van mechanische of andere natuurlijke processen, met name thermische omstandigheden, die niet leiden tot wijzigingen in de oliën, en die andere behandeling hebben ondergaan dan wassen, decanteren, centrifugeren en filtreren.  Olijfolie voor consumptie zijn onder andere:

Extra vierge olijfolie: olijfolie van de eerste persing: olijfolie met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van niet meer dan 0,8 gram per 100 gram en de andere kenmerken die overeenkomen met die voor deze categorie in de IOC standaard.

Vierge olijfolie: olijfolie met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van niet meer dan 2 gram per 100 gram en de andere kenmerken die overeenkomen met die voor deze categorie in de IOC standaard.

Olijfolie: olijfolie met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van niet meer dan 3,3 gram per 100 gram en de andere kenmerken die overeenkomen met die voor deze categorie in de IOC standaard. Deze  aanwijzing mag alleen rechtstreeks aan de consument worden verkocht, indien dit is toegestaan in het land van verkoop. Als dit niet is toegestaan, moet de benaming van dit product voldoen aan de wettelijke bepalingen van het betrokken land.

ONZE PREMIUM OLIJFOLIES

  • Meer dan 160 jaar ervaring met het onderhouden van de olijfgaard en produceren van hoog kwalitatief olijfolie.

  • De bomen worden niet bewaterd en bemesting gebeurt op een natuurlijke manier door schapen!

  • 100% biologische olijfolie: er worden geen bestrijdings- middelen gebruikt, de natuur mag zijn gang gaan!

  • Afhankelijk van de gevallen regen bepaald de ervaren vader Lados wanneer de oogst is aangebroken.

  • Uit de Koroneiki olijven, ook wel de koningin van de olijven genoemd. En paar van de lokale patrino olijven uit de eerdere generaties.

  • In het oogst seizoen vanaf november worden de olijven met de hand geplukt en iedere dag geperst.

  • Zeer lage zuurgehalte, onder de 0,3%. Deze mag PREMIUM genoemd worden. Hoe lager het zuurgehalte is, hoe beter en gezonder de olijfolie is!

  • Uit de eerste persing en echt koud geperst. De fruitige en frisse olijfolie wordt koud geperst en de temperatuur mag niet hoger komen dan 27 c, zodat de chemische samenstelling van de olijfolie niet veranderd.

  • De olie wordt bewaart in roestvrije vatten in een temperatuur geregelde omgeving  en vervolgens verpakt in donkere glazen flessen. Hierdoor heeft het daglicht zo min mogelijk invloed op de olie en lossen er geen plastics in op. Zo blijven de unieke smaak en alle gezonde eigenschappen van dit eerlijke het best behouden.

  • Eerlijk,  puur natuur, zuiver en gezond!